Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen alle behandelingen die de basis vormen voor een mooi en gezond gebit, zoals de halfjaarlijkse controle, gebitsreiniging en mondhygiëne, maar ook het vullen van gaatjes (cariës).

Periodieke controle

Graag zien we u ieder half jaar voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek controleert de tandarts uw gebit en de conditie van uw tandvlees. Uw gebit wordt gereinigd, tandplak en tandsteen worden verwijderd. Ook krijgt u advies op het gebied van mondhygiëne. Soms wordt u doorverwezen naar onze preventie-assistente of mondhygiënist.

Mondhygiëne

Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. Om uw mond gezond te houden, is een goede mondhygiëne van belang. Alleen tandenpoetsen is vaak niet voldoende om alle tandplak te verwijderen. Breng daarom periodiek een bezoek aan onze mondhygiënist of preventie-assistente. Zij zullen aanslag, tandplak en tandsteen professioneel verwijderen. Ook geven ze u advies en instructies over hoe u uw gebit thuis het beste kunt verzorgen.

Gaatjes (cariës)

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Een vulling is bedoeld om een aangetaste kies of tand te herstellen. De tandarts verwijdert eerst het aangetaste deel, vervolgens wordt de tandholte goed schoongemaakt en opgevuld met een vulling. Zo wordt verder tandbederf voorkomen en uw tand of kies hersteld. Bijna alle vullingen die wij vervaardigen zijn van composiet. In sommige gevallen gaat de voorkeur echter uit naar ander materiaal, dit zullen wij van tevoren altijd met u afstemmen.

Nieuwe patiënten

Bent u nieuw bij Mondzorg Büchnerweg? Van harte welkom! Tijdens uw eerste afspraak, de intake, maakt u kennis met de tandartsen en met de rest van het team in Gouda. We nemen de tijd om kennis met elkaar te maken en aansluitend zullen we uw mondgezondheid onderzoeken. Aan de hand hiervan zullen we een individueel behandelplan met u opstellen.

Mondzorg Büchnerweg

Openingstijden:

 • maandag
  08:00 - 17:00
 • dinsdag
  08:00 - 17:00
 • woensdag
  08:00 - 17:00
 • donderdag
  08:00 - 17:00
 • vrijdag
  Gesloten
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Mondzorg Büchnerweg
Büchnerweg 7
2803 GR, Gouda

Contact:

Telefoon: Wij zijn van maandag t/m donderdag van 08:30-11:30 uur en van 14:30-16:00 uur telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0182-510527.
info@mondzorgbuchnerweg.nl