Preventie

Preventie staat de laatste jaren hoog op het lijstje bij tandartsen, zo ook in onze tandartsenpraktijk. Het kindergebit vertoont steeds vaker gaatjes op jonge leeftijd. Dat kan later voor tandvleesontstekingen zorgen. Met preventie verkleinen we de kans op gaatjes en tandvleesontstekingen en zorgen we dat het gebit gezond blijft.

Hoe gaat preventie in zijn werk?

Bij Mondzorg Büchnerweg werken we met specialisten op het gebied van preventie. Zij geven voorlichting waar nodig en kunnen helpen bij aandachtspunten bij het tandenpoetsen. We hebben ervaring met het kindergebit en helpen kinderen op een prettige en kindvriendelijke manier naar een sterk en gezond gebit.

Hoe kan ik zelf mijn gebit gezond houden?

Suiker speelt een grote rol bij preventie en om uw gebit gezond te houden. Niet alleen de suiker in snoep, maar ook verborgen suikers in fruit, koeken en drank kunnen voor gaatjes zorgen. Ga eens na welke suikers u op een dag gebruikt en welk eten of drinken u beter kunt laten staan of vervangen door iets met minder suiker. Kleine aanpassingen kunnen hierin al een groot verschil maken.

Gewoon Gaaf voor kinderen

Gewoon Gaaf is een preventieve methode voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Samen met de ouders gaan we middels een stappenplan aan de slag om gaatjes niet alleen te verminderen, maar vooral te voorkomen. Wie goed zijn tanden poetst en goed en gezond eet en drinkt, houdt zijn gebit gewoon gaaf! Lees hier meer over Gewoon Gaaf.

Voorkomen is beter dan genezen

Voor volwassenen en kinderen geldt: Poets in ieder geval twee keer per dag. Het voorkomt vervelende behandelingen en drempels of angsten tegenover de tandarts. Houdt een halfjaarlijkse controle aan en vraag eventueel om advies wanneer nodig. Denk bijvoorbeeld aan hoe u het beste kunt poetsen en met welke tandenborstel.

Mondzorg Büchnerweg

Openingstijden:

 • maandag
  08:00 - 17:00
 • dinsdag
  08:00 - 17:00
 • woensdag
  08:00 - 17:00
 • donderdag
  08:00 - 17:00
 • vrijdag
  Gesloten
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Mondzorg Büchnerweg
Büchnerweg 7
2803 GR, Gouda

Contact:

Telefoon: 0182-510527
info@mondzorgbuchnerweg.nl