Preventie

Preventie staat de laatste jaren hoog op het lijstje bij tandartsen, zo ook in onze tandartsenpraktijk. Dit geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen. Het kindergebit vertoont steeds vaker gaatjes op jonge leeftijd. Dat kan later voor tandvleesontstekingen zorgen. 

Met preventie verkleinen we de kans op gaatjes en tandvleesontstekingen en zorgen we dat het gebit gezond blijft.

Hoe gaat preventie in zijn werk?

Bij Mondzorg Büchnerweg werken we met specialisten op het gebied van preventie. Zij geven voorlichting waar nodig en kunnen helpen bij aandachtspunten bij het tandenpoetsen. Ook voert de Preventieassistente een grondige gebitsreiniging uit, inclusief te plekken waar u met poetsen zelf niet bij komt.

Hoe kan ik zelf mijn gebit gezond houden?

Suiker speelt een grote rol bij preventie en om uw gebit gezond te houden. Niet alleen de suiker in snoep, maar ook verborgen suikers in fruit, koeken en drank kunnen voor gaatjes zorgen. Ga eens na welke suikers u op een dag gebruikt en welk eten of drinken u beter kunt laten staan of vervangen door iets met minder suiker. Kleine aanpassingen kunnen hierin al een groot verschil maken.

Voorkomen is beter dan genezen

Voor volwassenen en kinderen geldt: Poets in ieder geval twee keer per dag. Het voorkomt vervelende behandelingen en drempels of angsten tegenover de tandarts. Houdt een halfjaarlijkse controle aan en vraag eventueel om advies wanneer nodig. Denk bijvoorbeeld aan hoe u het beste kunt poetsen en met welke tandenborstel.

Ons standaard advies is om minimaal tweemaal per jaar een combinatie afspraak in te plannen. Deze afspraak start met een professionle reiniging bij de Mondhygiëniste of Preventieassistente en daaropvolgend direct een controle afspraak bij de tandarts.

Het kan zijn dat de mondgezondheid het niet toelaat om enkel tweemaal per jaar langs te komen. Dit zal de Mondhygiëniste of Preventieassistente dan met u bespreken om vervolgens samen met u een persoonlijk plan te maken.

Mondzorg Büchnerweg

Openingstijden:

 • maandag
  08:00 - 17:00
 • dinsdag
  08:00 - 17:00
 • woensdag
  08:00 - 17:00
 • donderdag
  08:00 - 17:00
 • vrijdag
  Gesloten
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Mondzorg Büchnerweg
Büchnerweg 7
2803 GR, Gouda

Contact:

Telefoon: Wij zijn van maandag t/m donderdag van 08:30-11:30 uur en van 14:30-16:00 uur telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0182-510527.
info@mondzorgbuchnerweg.nl