Bij Mondzorg Büchnerweg kunt u ook terecht voor implantologie. Eén van onze tandartsen, Peter Lok, is als NVOI geregistreerd implantoog specialist op dit gebied. Wilt u hier meer over weten of bent u naar ons doorverwezen door uw tandarts? Wij helpen u graag verder.

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een permanente vervanging voor tandwortels. Een kunstwortel die de plaats inneemt van de tand of kies die verloren is gegaan. Kronen en bruggen op basis van implantaten kunnen een vaste oplossing zijn als u één of meerdere tanden of kiezen mist. Maar ook een volledig nieuw gebit op basis van implantaten is mogelijk.

Doordat implantaten gemaakt zijn van titanium, zijn deze zeer lichaamsvriendelijk. Titanium is niet giftig, waardoor het lichaam de implantaten ook niet zal afstoten. Na verloop van tijd groeit een implantaat vast aan het bot. Daarna kan er een brug, kroon of overkappingsprothese op het implantaat worden geplaatst.

Wanneer kiest u voor implantologie?

Mist u één of meerdere tanden en wilt u deze vervangen? Dan bieden implantaten een goede en duurzame oplossing. U kunt kiezen voor implantologie wanneer u één of meerdere tanden wilt vervangen of als uw kiezen of wortels ontbreken of niet meer functioneren.

Voorwaarden plaatsing implantaten

Voordat er implantaten kunnen worden geplaatst, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet er bijvoorbeeld voldoende kaakbot aanwezig zijn en het tandvlees rond het te behandelen gebied moet in goede conditie zijn.

Als u meer informatie wilt over het plaatsen van implantaten en het vervangen van tanden of wortels, kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0182-510527 of een e-mail te sturen naar info@mondzorgbuchnerweg.nl.


Mondzorg Büchnerweg

Openingstijden:

 • maandag
  08:00 - 17:00
 • dinsdag
  08:00 - 17:00
 • woensdag
  08:00 - 17:00
 • donderdag
  08:00 - 17:00
 • vrijdag
  Gesloten
 • zaterdag
  Gesloten
 • zondag
  Gesloten

Extra berichtgeving openingstijden

Adres:

Mondzorg Büchnerweg
Büchnerweg 7
2803 GR, Gouda

Contact:

Telefoon: Wij zijn van maandag t/m donderdag van 08:30-11:30 uur en van 14:30-16:00 uur telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0182-510527.
info@mondzorgbuchnerweg.nl